Yalçın Kaynak Yazdı: "Örümcek Adam!"

Örümcek Adam!

YAĞLI GÜREŞ - 30-03-2024 17:03

Yalçın Kaynak Yazdı:

Samsun Ladikli olmasına rağmen uzun zamandır pehlivan yatağı Antalya Manavgat Belediyesi adına güreşiyor. Antalyalılar onu, o Antalyalıları çok seviyor. Her ne kadar memleketi yiğidine sahip çıkmasa da, o er meydanlarında memleketi Samsun'un Lâdik ismini de büyük bir gururla anons ettirmeye devam ediyor.

Biz gelelim Serhat Pehlivana. Ben Serhat Pehlivanın pehlivanlığına hayranım. Böyle bir yiğit er meydanlarına az gelir. Anlatayım eksiğine fazlasına siz karar verin...

1.85 buyunda, doksan kilo civarında, boy ve kilo cüsse olarak birçok pehlivandan ufak. Lakin, pehlivanlık olarak da birçok pehlivandan istikrarlı. Yaptığı güreşlerle birçok pehlivanın en zorlu rakibi, en cüsseli, en iri, en uzun pehlivanları bile yorabilen, yenebilen yenemediği pehlivanı da bir sonraki tura bitik gönderebilen, hızlı seri, oyundan oyuna çok seri geçebilen, uzun kısa iri güçlü her pehlivan ile oyuna girebilen, asla geri durmayan, yılmayan, yıpranmayan 39 yaşına rağmen ilk gün ki güreşini hala yapabilen, gittiği her organizasyonda favoriler arasında olan, kürsünün bir basamağında mutlaka yer alabilen bir yiğit. Bana göre 2024 yılında da hızlı, seri oyun arayan, hiç vazgeçmeyen rakiplerinin zorlu kurası bir serhat izleyeceğiz diyorum.

Kemer alır mı? Hızından, inat güreşinden, kondisyonundan bir şey kaybetmediyse, üstüne bir de yılların verdiği tecrübeyle kürsüsün en güçlü adaylardandır diye düşünüyorum. Tabi her pehlivan gibi kura da çok önemli. Eğer ki; zorlu kuralar çekerse, kürsü yapamazsa bile birçok favoriyi kürsüden eder. Dediğim gibi ben bu yıl da istikrarlı, her organizasyonda kürsüleri zorlayacak bir Serhat Gökmen bekliyorum...

Son olarak, konunun dışında bir sözle bağlamak istiyorum... Ve buradan Belediye Başkanlarına sesleniyorum. Taş yerinde ağırdır. Lütfen, herkes kendi yiğidine sahip çıksın. Çünkü, Türkiye'nin dört bir yanında bu yiğitler sizlerden fazla memleketlerini temsil ediyor, onore ediyor. Güreş camiamıza sesleniyorum. Seçimlere iki gün var. Öyle bir seçim yapın ki; seçtiğiniz başkanlar Ata sporumuza, Peygamber sporumuza, koçyiğitlerimize sahip çıkan, destek olan başkanlar olsun. Olsun ki; Ata sporumuz, pehlivanlarımız hak ettiği değeri görsün.

Saygılarımla...

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YALÇIN KAYNAK YAZDI:

YALÇIN KAYNAK YAZDI: "YA O KOL KOPACAK, YA DA O ÇARK DURACAK!"

27-04-2024 - YAĞLI GÜREŞ

Hendek Belediyesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

Hendek Belediyesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

26-04-2024 - YAĞLI GÜREŞ