Sadece Güreş
HV
02 MAYIS Perşembe 13:32
Advert Advert

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü isim değişikliğine gitti

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü, kulüp binasında düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul ile isim değişikliğine gitti.

SPOR
Giriş Tarihi : 25-06-2023 17:13
Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü isim değişikliğine gitti

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü, kulüp binasında düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul ile isim değişikliğine gitti.

Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü, kulüp binasında düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul ile isim değişikliğine gitti.

Kulüp binasında düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul'a; AK Parti Sakarya Milletvekili ve Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübünün Kurucusu ve aynı zamanda Onursal Başkanı Sayın Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı ve Eski Hendek Belediye Başkanı Sayın İrfan Püsküllü, Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli, Hendek Belediyesi Zabıta Müdürü Harun Kaynak, Hendek Kızılay Şube Başkanı Fahri Küt ve Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübünün yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Genel Kurulun divan başkanlığı Hendek Kızılay Şube Başkanı Fahri Küt ile üyeler Orhan Karagözlü ve Özgür Baylan'dan oluştu. Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kurulda ilk konuşmayı Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü Başkanı Feyzullah Köstereli yaptı. Başkan Köstereli, 1988 yılında ilk temeli atılan kulübün geçmişten günümüze kadar olan süreci yaptığı konuşmayla delegelere ve misafirlere anlattı. Köstereli, "Türk güreşinde önemli bir yer edinen kulübümüz diğer branşlarda da faaliyet üretmek üzere 2020 yılında yapmış olduğu olağan genel kurulda kulüp ünvanını Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü olarak değiştirerek bünyesine 18 branş daha dahil ederek, hedeflerini büyüterek yola devam etme kararı almıştı. O günden bugüne kulübümüz birçok branşta birçok gencimize ulaşarak spor yapma imkanı sağlamıştır. 26 Nisan 2022 yılında yürürlüğe giren, "Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu"na istinaden daha önce 5253 sayılı kanun kapsamında dernekler statüsünde olan kulüpler bu kapsamdan çıkartılarak Spor Kulübü Tüzel Kişiliği şeklinde Spor Bakanlığına bağlandı. Ayrıca Gençlik ibaresi sadece Spor Bakanlığı organları tarafından kullanıldığı için kulüp ismimizin değişmesi gereğiyle olağanüstü genel kurul yaptık. Kurulumuzda alacağımız kararlar hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, genel kurulumuza iştirak eden kıymetli üyelerimize ve dünden bugüne bizlere desteklerini esirgemeyen ve güven duyan kulübümüzün kurucusu ve onursal başkanı Sayın Ali İnci Vekilimize ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Daha sonrasında ise, AK Parti Sakarya Milletvekili ve Kulübün Onursal Başkanı Ali İnci, bir konuşma yaptı. İnci de Başkan Köstereli gibi geçmişten günümüze kulüp ile ilgili bir değerlendirme yaptı. İnci, "Türk güreşine hizmet etmeye, yeni şampiyonlar yetiştirmeye devam edeceğiz. Kulüp tarihinde 18 Avrupa ve Dünya  derecesi çıkarttık. Hedefimiz bu sayının daha da artması. En büyük hedefimiz ise, kulübümüzden Olimpiyat Şampiyonları çıkartmak olacaktır" dedi.

Son olarak kürsüye gelip, konuşma yapan AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı ve Eski Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü oldu. Püsküllü kısa ve öz konuştu. Başkan Püsküllü, "Güreşte Hendek ilçemiz bir markadır diyerek, "Ben güreşten fazla anlamamakla birlikte başkanlık yaptığım dönemde elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Sayın Vekilimiz Ali İnci ile birlikte güreşin ve güreşçinin yanında olduk. Allah ömür verdiği sürece görevde olalım olmayalım peygamber efendimizin sünneti güreşimize destek olmaya devam edeceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Öte yandan, Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübünün yeni yönetmelik gereği adı oy çokluğu ile onaylanarak Hendek Olimpik Spor Kulübü olarak değiştirildi.

Düzenlenen genel kurul, günün anısına kulüp binası girişinde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Cemil TekinCemil Tekin

YORUMLAR