Sadece Güreş
HV
28 MART Perşembe 16:08
Advert Advert

Söğütlü’de Minderin Tozunu Attırdılar

24-25 Aralık 2022 tarihlerinde Söğütlü Spor Salonunda gerçekleşen “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Söğütlü Kaymakamlığı ve Söğütlü Belediye Başkanlığı organizasyonunda gerçekleştirilen ‘‘Merhum Güreş İl Temsilcisi Secati Eker Grekoromen ve Serbest Güreş U-15 İllerarası Güreş Turnuvası’’ büyük bir başarıyla sonuçlandırıldı.

SPOR
Giriş Tarihi : 30-12-2022 15:47
Söğütlü’de Minderin Tozunu Attırdılar

Grekoromende 155 sporcu, serbestte ise 167 sporcu ve 58 Antrenörün toplamda 370 misafirin katılım sağladığı müsabakalar nefesleri kesti. Söğütlü Spor Salonunun ilk organizasyonu olan Turnuva’ya Söğütlü halkının da ilgisi oldukça yüksek oldu.

Müsabakalarda dikkat çeken başka bir hususta İsveçli , Kazak ve Çeçen güreşçilerin de müsabakalarda güreştirilmesiyle daha heyecanlı görüntüler ortaya çıktı.

Secati Eker’e Ahde Vefa

Uzun yıllar Sakarya ve Türk Güreşine hizmetleri bulunan Merhum Secati Eker’ in Kabristandaki Mezarı bir gurup sporcu ve antrenörler ile birlikte ziyaret edilerek başlanan günde, Kurudil Muhtarı Kadir Erkaya nezaretinde Kurudil’de bulunan dostları ve Merhumun eşi İlkin Eker’de mezarlık ziyaretinde hazır bulundular. Duygusal anların yaşandığı ziyaretin ardından Salona geçilerek müsabakalara başlandı.

24 Aralıktaki ilk gün müsabakalarına onur konuğu olarak katılım sağlayan Merhum Secati Eker’in eşine Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından bir teşekkür plaketi taktim edildi. Farklı  illerden 13 takım katılım sağladığı Grekoromen stilde yapılan Müsabaka da, Branşında Türkiye’nin en iyi takımlarının katıldığı, Ferdi ve Takım klasmanı olarak kıran kırana yapılan müsabakalar sonucunda;

1. İstanbul Büyükşehir Belediyespor
2. Hendek Gençlik Merkezi Spor Kulübü
3. Kasımpaşa Spor Kulübü
4. Manisa Yunus Emre Belediyesi Spor Kulübü oldu.

Derece elde etti

25 Aralıktaki ikinci gün müsabakalarında ise, serbest stilde yapılan müsabakalarda farklı illerden 17 takım katılım sağladı. Türkiye’deki en iyi takımlarının katıldığı müsabakalarda Ferdi ve takım klasmanı olarak kıran kırana yapılan müsabakalar sonucunda;

1. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıtspor Kulübü
2. Ankara Egospor
3. Düzce belediyespor Kulübü
4. Pendik Belediyesi Spor Kulübü oldu.

Dereceye giren sporculara ve takımlara, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten ve Federasyon Temsilcileri tarafından madalyaları takdim edildi.

AdminAdmin

YORUMLAR