Sadece Güreş
HV
23 NİSAN Salı 20:10
Advert Advert

Onlar Ailecek Pehlivan: Anne, Baba, Oğul Pehlivan

Yalçın Kaynak
Yalçın Kaynak
Giriş Tarihi : 14-03-2023 15:50

Yanlış yazmadık; Ana, Oğul Pehlivan. Baba zaten Başpehlivan...

Kimdir bu aile boyu pehlivan?

1.78 boyunda, 100 kg. ağırlığında kurt bakışlı bir yiğit. Yusuf Can Zeybek Pehlivan...

Yusuf onun ismi; güzelliği ile dillere destan olan. Mücadelesi, doğruluğu ve dürüstlüğü Allah'a teslimiyeti ile zindandan Mısır'a Sultan olan. Yusuf Peygamberin manevi güzelliği, ağırlığı, gücü kuvveti var onda. Peygamber ismi olan, Peygamber sporuna gönül veren bir yiğit Yusuf Can Zeybek. Er meydanlarının favori yiğidi, güreş otoritelerinin kemer kürsü avcısı gördüğü bir yiğit. Yusuf Pehlivan; hırsı, azmi, hızlı, çevik ve tekniği ile rakiplerinin zorlu kura dediği pehlivan. Seyirciyi hop kaldırıp, hop oturtan her güreşte kemerin bir ucundan en sıkı tutan bir pehlivan. Bir güzelliği de var Yusuf Pehlivanın. O da eşi de minder güreşinde kürsülerden inmeyen bir pehlivan. Hele, bu iki pehlivanın bir parçaları can parçaları var ki; o da Pehlivan Oğlu Pehlivan geliyor dedirtiyor adeta. Geliyor er meydanlarına Yusuf Can'dan olma, Sümeyye'den doğma Alparslan Atilla Zeybek Pehlivan. Hey maşallah bakarmısınız isimdeki heybete. (Alparslan) Büyük Selçuklu İmparatorluğunun İkinci Sultanı. Orta Asya'dan kalkıp, Türk Milletine Anadolu'nun kapılarını açan, Cenk meydanlarında Ordunun başındaki Komutan, Hükümdar bir Komutan. Dedik ya; ailecek pehlivan oğlu pehlivan bunlar.

Rabbim sağlık, sıhhat, güç, kuvvet versin. Yusuf Pehlivan daha 27'sinde. 16-17 yıl daha Yusuf Pehlivan rüzgarı esecek er meydanlarında. Hem de ne rüzgar. Bayrağı Alparslan'a devredecek. Evvel Allah zirvede Baba ve Oğul. 2 yiğit göreceğiz, 5-10 yıl içinde belki de er meydanlarında. Maşallah barek Allah. Yolunuz bahtınız açık, gücünüz kuvvetiniz daim olsun yiğitler.

Saygılarımla...

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Örümcek Adam! Yaralı Aslan Cengizhan! Konya Beyşehir'den kükredi bir koçyiğit! O BİR SARI FIRTINA! Toroslara mı çıktın Ali? Baba ben pehlivan olacağım! Ne anlar Hikmet hoca güreşten! TÜRK GÜREŞİNE ŞEREF GELDİ, ŞEREF VERDİ MİNDERDE PEŞREV ÇEKEN TÜRK Ne yaptın sen Mustafa? Yakışır Karapürçek'e Türkiye'nin gözü, kulağı Sakarya'da. Sakarya'nın siyasileri, hamileri, abileri, nerede? Siz şu Atasözünü duydunuz mu hiç? Sakın kaybetmeyin Ahmet Kavakçı'yı Denizli; sahip çık yiğidine, sahip çık Raşit'ine KİM KAZANDI? KİM KAYBETTİ? Sözüm güreş camiasına Minder mayosuz olmaz da, er meydanı kispetsiz olur mu? Mehmet Keçe Atak Usta İrfan Şahin Usta Necati Başar Aday Adayı Yanlış Yer, Yanlış Zaman Başpehlivanlar Şapkalı amca sen haklısın, İsmail Pehlivan sen de haklısın Kim bu er meydanındaki güzel? Pehlivana sen gel, sen gelme denilirmiş! Ne umduk ne bulduk Ters köşe yaptın sen beni başkan! Şampiyon burada Hendek'li nerede? Orada bir usta var çok uzakta Dualı Çayırdaki purolu monşerler kim? Cemil'e imkânsız de! İki Şehir Arasında Araftayım Pehlivan! Geliyor gelmekte olan SEN GEL, SEN GELME PEHLİVAN Kim ustadır, kim değil Derler, derler her şey derler Neredesin Fethi Baba? Sözüm kim'e? Sizce kim haklı? KEMER KİMİN? KİM BU DEMİR ADAM KARA YILAN OSMAN AYNUR GÖLCÜK'LÜ YILDIRAY PEHLİVAN Gölcük'lü Nedim Pehlivan Altı yapısı olmayanın, üst yapısı sağlam da değildir Yeşil Pehlivan O bir koca yörük Yine Samsun ve yine bir yiğit KOCA USTA GAZANFER KAHVECİ Faruk Akkoyun Pehlivan Yağlı güreş ve usta Bir ol da gel Er Meydanlarından Deprem Meydanlarına Dev Adam Ertuğrul Pehlivan Yatağı Samsun (Fatih Atlı) Çay Ocağından Er Meydanlarına Bizde Yiğitler Bitmez: "Sarı Dev, Karamürsel'li Boşnak Hüseyin" Yağlı Güreş ve Askerlik Bir yiğitten daha ne beklenir ki... Dün Mustafa Bük'tü, Bugün Recep Kara! O KENDİNİ BİLİYOR Feda-Kâr Vefa-Kâr KİM BU KILICI TUTAN EL? Er Meydanlarımızı Pehlivansız Bırakma Başkanım Olmadı Yiğitler, Olmadı Başpehlivanlar DELİ HİKMET Kispet olursa, kısmet de olur! İsa'yı ararken, Musa'dan mı olduk! Yirmisinde Genç Aslan, Kırkbeşinde Yorgun Aslan! KAYBETTİK! Birçok suçlu var, bir de suçsuz var, kim suçlu, kim suçsuz! DERDİMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL YAĞLI GÜREŞ VE BUKALEMUN CÖMERTLİK SADECE PARA İLE Mİ? GÜÇ İLE Mİ? MAKAM İLE Mİ? OLUR Kitabın ortasından konuşmaya devam edeceğiz Yoruldun be Ali! Feda "Kâr" Başpehlivanlık mı? Boşpehlivanlık mı? Vakti geldiğinde konuşacağız